O nama

TK  Đurđevac osnovan je 2001 godine, međutim sa svojim stvarnim radom i izgradnjom terena započinje 2004. godine da bi tereni bili završeni i otvoreni 2005.  Nekolicina entuzijasta, zaljubljenika u bijeli sport, se okuplja i postavlja si zadatak obnavljanje devastiranih i zapuštenih teniskih terena u sportskom parku. Nakon razgovora s gradskim čelnicima grad je podržao ideju i dao zeleno svijetlo. Sreća je da su se s istim ciljem okupili kvalitetni ljudi čija ideja nije ostala na papiru već se ideja iste godine realizira i tereni su već slijedeće  godine i završeni.

Svečano otvaranje terena odvija se u sklopu Picokijade 2005.
U jesen iste godine kreće se s radom. Teniska igraonica, tenis škola, organizacije turnira, prijateljski mečevi, posjeti teniskim turnirima su najznačajniji dio programa kluba. Klub se uključuje u regionalni teniski savez 2008, TSSH (Teniski savez sjeverozapadne Hrvatske), a 2010. se uključuje i u HTS (Hrvatski teniski savez) i registrira prve natjecatelje.

Prva natjecanja i bodove osvajaju igrači kluba 2008. godine na regionalnom nivou, a 2010. na državnom nivou. Svake godine klub organizira turnire u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima za rekreativce, a od 2010. godine i regionalne turnire u kategorijama 12, 14, 16 godina te turnire  do 8 i 10 godina iz kalendara HTS-a za najmlađe natjecatelje.
Iz godine u godinu TK Đurđevac se razvija u svim smjerovima. Natjecateljski, sve veći broj natjecatelja igra turnire i postiže sve bolje rezultate, rekreativno, učlanjuju se novi članovi i infrastrukturno, izgradnja odbojkaškog terena, uređenja prostorija kluba, izgradnja  rasvjete.

Za vrijeme održavanja Picokijade 2013. godine završen je i svečano otvoren 3. teniski teren.

Godine 2014. klub formira seniorku tenisku ekipu koja kreće s natjecanjem u 3. teniskoj hrvatskoj ligi.

Najzaslužniji za osnivanje i dobar rad udruge su:

predsjednik kluba:Rajko Gašparić,

tajnik: Topolčić Zdravko,

članovi odbora Fusić Marijan, Gračan Ladislav, Capek Zdenko,

struka: Viši trener tenisa Lončarić Mario.

 

Trenutni predsjednik kluba je Rajko Gašparić, tajnik Zlatko Robotić a članovi upravnog odbora su Marijan Fusić, Ladislav Gračan te Dubravko Galjer i trener Mario Lončarić.

  1. No comments yet.

You must be logged in to post a comment.