Obuća i odjeća tenisača


Odabir obuće, tenisica, koje koristimo na teniskim terenima izuzetno je važan. Tenisica treba biti udobna, ne prevelika ne premala i ono što je najvažnije, đon tenisice treba biti prilagođen podlozi na kojoj se igra. Posebno oprezan treba biti u odabiru tenisice za igru na zemlji. U kupnji se treba savjetovati sa stručnom osobom. Tenisica, koja je namijenjena za trčanje a u njoj se igra tenis, osim što uništava teren i  na većini terena vam neće ni dozvoliti ulazak na teren, onemogućava pravilnu tehniku kretanja na zemljanim terenima. Pri kupnji tenisice ne bi trebalo previše štedjeti i ona je daleko važnija od majice ili trenirke jer  ima direktni utjecaj na stopalo, koljena i na leđa tenisača.

Kod odabira teniskih hlačica treba voditi računa da hlačice imaju džepove da bi se u igri oni mogli koristiti za držanje loptice kod servisa. Trebaju biti komotne i najzahvalnije su one tamnije boje.

 Osim što je lijepo izgleda majica bijele ili svijetle boje je zahvalna kod igre na vanjskim terenima za vrijeme vrućine odnosno sunčana vremena jer će upijati manje sunčeve topline.

 Nezaobilazni dio opreme tenisača je i šilterica.

Comments are closed.