Teniska igraonica

Teniska igraonica je idealan početak za one najmlađe da se počnu baviti sportskom aktivnosti. Primarni cilj igraonice je da djeca kroz razne igre i vježbe razvijaju motoričke sposobnosti bitne kako za kasnije bavljenje tenisom tako i za bavljenje drugim sportovima. Svi znamo da sport utječe na psihofizički razvoj djeteta, zadovoljava djetetove potrebe za igrom i kretanjem, dijete se navikava na obveze, disciplinu… Kroz igraonicu, prilagođenu dobi djeteta te njegovu motoričkom stupnju razvoja i mogućnostima, sve to dobiva. U treningu se koriste suvremene metode (Play&Stay program), prate se i primjenjuju novi trendovi u teniskom treningu. Koristi se niz pomagala koji trening čine zanimljivim i raznovrsnim (čunjevi, mekane loptice, obruči, ljestve, markeri, lopte raznih veličina i težina, balans ploče, lopte s nepravilnim odskokom, vijače…).

  Sažetak:

Teniska igraonica namjenjena je djeci predškolske i mlađe školske dobi i održava se na terenima za mini tenis uz primjenu različitih pomagala.

Ciljevi:          Višestrani razvoj djeteta, s naglaskom na razvoj koordinacije i ravnoteže

Učenje temelja tehnike:

Osnovni stavovi i hvatovi

Gledanje loptice

Zgođaj

Rad nogu (tehnika trčanja i kretanja)

Ravnoteža prilikom udarca

Učenje bazičnih igrica

Učenje kretnih struktura drugih  sportova (bacanja, hvatanja, dodavanja, skokovi…)

 

Trening: Održava se dva puta tjedno u trajanju 45-60 minuta. Trening se sastoji od dijela koji je usmjeren učenju elemenata teniske tehnike i dijela koji je usmjeren višestranom razvoju djece kroz razne igre i vježbe.

Treninzi se održavaju na terenu za mini-tenis uz primjenu odgovarajućih rekvizita (mini reketi, mekane lopte).

Rekviziti za djecu su osigurani.

Grupe: Radi se u grupama od 4-8 djece.

Cijena: 120 kn mjesečno