Tenis

 

Tenis za rekreativce je uz organizirano bavljenje tenisom djece najvažnija aktivnost kluba. U klubu postoji 30-tak rekreativaca zaljubljenika u tenis i oni se redovno tokom sezone bave tenisom.

Klub organizira tokom godine barem dva rekreativna turnira.Već tradicionalni turnir parova ‘ Gem , set , meč’ koji se  odigrava u sklopu Picokijade. To je turnir za članove kluba i ima promotivni karakter, da se članovi kluba okupe i druže uz igru. Obično započne u popodnevnim satima u petak i završi u noćnim satima istog dana (ukoliko to vremenske prilike dozvole). Drugi turnir je otvorenog tipa u pojedinačnoj konkurenciji i dobrodošli su svi zaljubljenici u tenis koji se žele okušati u turniskom tenisu. Na ovom turniru se može vidjeti kvalitetan tenis a rekreativci koji se okupe dolaze iz okolnih mjesta od Virovitice, Pitomače, Bjelovara, Koprivnice,  preko Virja, Đurđevca do Zagreba.

Rekreativci su velika vrijednost kluba jer svojim ponašanjem i stavovima jako puno doprinose ugledu kluba i popularizaciji tenisa. Pomažu u organizaciji i vođenju kluba i često sudjeluju u raznim radnim akcijama, uređenja prostorija, okoliša, terena…